Hoe dien ik een geschil in bij het gebruik van P2P-handel?

Gepubliceerd op 22 aug 2023Geüpdatet op 8 sep 20245 min. leestijd1.244

OKX P2P-handel is een veilige en handige manier om crypto te kopen of te verkopen. In deze situaties kun je geschillen indienen:

• Bij het verkopen van crypto via P2P-handel, kun je een geschil indienen als de koper de order als betaald heeft gemarkeerd maar de verkoper de betaling niet heeft ontvangen.

• Als de verkoper de crypto niet beschikbaar maakt, kun je ook een geschil indienen.

• Nadat een transactie is voltooid, kun je ook een geschil indienen in de order als er een probleem is.

Ons klantenserviceteam streeft ernaar om al je geschillen met zorg te behandelen, maar we hebben wat verwerkingstijd nodig om je geval te bekijken.

De oplossing van de case hangt af van de reactie van zowel koper als verkoper. Hoe meer relevante informatie je verstrekt, hoe sneller wij je case kunnen behandelen. Het kan maximaal 24 uur duren voordat het team op je case reageert.

Hoe kan ik een geschil indienen?

Met de app

1. Ga naar de geannuleerde orderspagina en selecteer de optie Hulp nodig?

p2praisedispute-app-1

Voer de eerste invoer in om een ​​geschil in te dienen via de optie Hulp nodig?

2. De pagina Hulp vragen wordt geladen waar je het probleem van je geschil selecteert

3. Selecteer de optie Geschil indienen en ga verder met het volgen van de instructies op het scherm

p2praisedispute-app-2

Geschil over orders kan ook via de app worden ingediend

Op het web

1. Ga naar de geannuleerde orderspagina en selecteer de optie Hulp nodig?

p2praisedispute-web-1

Voer de eerste invoer in om een ​​geschil in te dienen via de optie Hulp nodig?

2. Er verschijnt een pop-up waarin wordt gevraagd naar het probleem waarmee je wordt behandeld en je moet het probleem van je geschil selecteren voordat je Hulp vragen selecteert

3. Selecteer de optie Geschil indienen en ga verder met het volgen van de instructies op het scherm

p2praisedispute-web-2

Dien je geschil over een order in via web

Waar kan ik de geschilresultaten bekijken?

Zodra je een geschil hebt ingediend, ontvang je meldingen op je geregistreerde e-mailadres en kun je de voortgang van het geschil ook bekijken in de respectievelijke order via geschilgegevens.

Veelgestelde vragen

Hoe neem je contact op met je koper of verkoper?

We raden je ten zeerste aan om eerst met je koper of verkoper te praten voordat je een geschil indient. Je kunt je koper of verkoper via de volgende stappen berichten sturen:

1. Ga naar Orders (in de app) / Mijn orders (op de website) en selecteer de relevante order

2. Selecteer het berichtpictogram om met je koper of verkoper te chatten

Wat moet ik doen als de koper Betaling bevestigen heeft geselecteerd zonder een betaling te doen?

Onthoud: maak je crypto niet beschikbaar totdat je de betaling op je bankrekening/wallet hebt ontvangen. Controleer altijd of je de betaling hebt ontvangen op je bankrekening/wallet. Dit kan voor bepaalde betalingsmethoden 1-3 werkdagen duren voordat het op je rekening aankomt. Als de koper de betaling niet kan voltooien, kun je ze vragen de order te annuleren. Als je de koper niet kunt bereiken, kun je vragen om de order te annuleren door een geschil in te dienen via de volgende stappen:

1. Selecteer de order die je wilt annuleren

2. Selecteer Hulp nodig?

3. Selecteer het probleem waarmee je wordt geconfronteerd

4. Volg de instructies op het scherm om een ​​geschil in te dienen

Wat moet ik doen als ik een betaling heb gedaan, maar de verkoper de crypto niet heeft vrijgegeven?

Je kunt de verkoper herinneren via de chat in de app of Verkoper herinneren selecteren op de order. Als je nog steeds geen antwoord hebt, kun je hulp van de klantenservice krijgen door een geschil in te dienen.

Zo kun je hulp krijgen:

1. Selecteer de order die je wilt opvolgen

2. Selecteer Hulp nodig?

3. Selecteer het probleem waarmee je wordt geconfronteerd

4. Volg de instructies op het scherm om het betalingsbewijs te uploaden zodat onze klantenservice je geschil kan beoordelen en verwerken

Wat gebeurt er als ik per ongeluk crypto vrijgeef zonder de betaling te ontvangen?

Het spijt ons dat te horen! Je kunt nog steeds een geschil indienen op de pagina met ordergegevens:

1. Ga via de navigatiebalk naar Orders (in de app) / Mijn orders (op de website) en selecteer de relevante order

2. Selecteer Hulp nodig? en selecteer de reden

3. Volg de instructies op het scherm

Kan ik een geschil annuleren?

Als je een geschil hebt ingediend, kun je het te allen tijde annuleren op de pagina met ordergegevens.

Kan ik een geschil indienen over een koop-/verkooptransactie die meer dan 3 dagen geleden is gebeurd?

Als de koop-/verkooptransactie meer dan 3 dagen geleden heeft plaatsgevonden, komt de gebruiker niet langer in aanmerking voor het aanmaken van een geschil.